Consultancy

Sinds 30 jaar is Zoo Consultants actief in de leisure branche. Door deze ruime ervaring weet Zoo Consultants op iedere locatie een passend concept neer te zetten. In de afgelopen jaren hebben wij vele dierenparken ontwikkeld en geimagineerd. Ons doel is om samen met u uw goede ideeën te realiseren en om meer waarde toe te voegen voor alle belanghebbende. Wij hebben specifieke competenties in het ontwikkelen van dier- en natuurbelevingen.

 

Heeft u een locatie waar u een dagattractieve invulling aan wilt geven of zoekt u ondersteuning bij het ontwikkelen van uw Zoo, Dôme of Wildlife Resort? Zoo Consultants helpt u graag verder!

 

Unieke innovaties

Zoo Consultants creëert unieke en innovatieve belevingen, op basis van onderstaande technieken.

 

Nature Settings

Een Nature Setting is een natuurlijk uitziende habitat in een dôme of park, waardoor de bezoeker zich in een natuurlijke omgeving waant en regelmatig wordt verrast door ontmoetingen met dieren. Door zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijke afscheidingen als water, winterharde groene struiken, rotspartijen en kleine hoogteverschillen, wordt het natuurlijke karakter van een dôme of park niet verstoord.

Bij de aanleg van een Nature Setting wordt er gebruik gemaakt van inheemse planten en materialen. Een Nature Setting wordt gecreëerd middels de technieken ‘Landscape Immersion’, ‘Less Money, More Value’ en ‘Meet & Greet’

Nature Settings - Zoo Consulants

Landscape Immersion - Zoo Consultants

Landscape Immersion

Landscape Immersion is een techniek die ervoor zorgt dat de bezoeker zich volledig ondergedompeld voelt in de natuur. Door in het park een specifieke routing aan te leggen, waarbij struiken en bomen en kleine hoogteverschillen het zicht ontnemen op hetgeen er na een volgende bocht te zien zal zijn, wordt de spanning opgebouwd. Onverwachte doorkijkjes naar Nature Settings elders op de route, wekken ook spanning op, naar hetgeen de bezoeker nog te wachten staat.

Less Money, more value

Projecten worden gerealiseerd met veel creativiteit, waarbij investeringen zo laag mogelijk worden gehouden (less money). Dankzij deze beperkte investeringen kunnen er in het park met regelmaat vernieuwingen worden gerealiseerd, zonder dat er kapitaalvernietiging plaatsvindt. Vanwege de vele ontwikkelingen zal de belevingswaarde van het park stijgen en worden herhalingsbezoeken gestimuleerd (more value).

Less money, more value - Zoo Consultants

Meet en Greet - Zoo Consulants

Meet en Greet

Het principe Meet & Greet zorgt voor bijzondere ontmoetingen tussen bezoeker en dier. Dankzij de ingenieus ingerichte biotopen en specifieke activiteiten komen mens en dier zeer dicht bij elkaar te staan. Dit principe komt duidelijk terug in de zogenaamde doorloopgebieden: biotopen waar bezoekers doorheen kunnen lopen en zonder barrières de dieren ontmoeten. De integratie van Meet & Greet bevordert niet alleen de beleving, de bijzondere ervaring vergroot ook bewustwording

Om een goed beeld te krijgen van bovenstaande technieken, kunt u onderstaande film bekijken.

 

Diensten op maat

Zoo Consultants biedt bij de ontwikkeling van een park of dôme diensten op het gebied van imagineering, conceptontwikkeling, masterplannen, businesscases en haalbaarheidsonderzoeken.

Development

Imagineering
Conceptontwikkeling
Masterplan
Business Case
Haalbaarheidsonderzoek
Engineering

Experience

Natuurbeleving
Storytelling
Virtuele beleving
Educatie
Community

Zoo Standards

Protocollen
Zoo Risk Management

EnglishDutch