Portfolio

Algemeen

 

Regelmatig worden wij benaderd door overheden, investeerders en exploitanten voor imagineering, analyses, second opinions en development met betrekking tot Zoo’s, Wildparken, Dômes en Wildlife Resorts.
Voor elk project wordt een team gevormd van professionals die een ruime ervaring bezitten.

 

Op dit moment hebben wij een aantal projecten in onze portefeuille die in een dynamische situatie verkeren.
Mocht u interesse hebben om bij een project betrokken te worden dan verzoeken wij u vriendelijk om contact op te nemen.

 

 

Participatie

Naast het feit dat wij benaderd worden om mee te werken aan ontwikkelingen op het gebied van natuurbelevingen, hebben wij ook een aantal belevingsconcepten in de basis uitgewerkt in een Impressie Imagineering. Hierin hebben wij in grote lijnen onze ideeën beschreven en gevisualiseerd.

 

Heeft u een idee, een locatie of wilt u iets ontwikkelen op het gebied van dag- en/of verblijfsrecreatie? Wellicht kunnen wij wat voor elkaar betekenen!

Monarch Magic

Voor dit concept hebben wij een prachtige locatie op het oog. In samenwerking met de grondeigenaar en diverse betrokken instanties zijn wij in gesprek over de ontwikkeling van Monarch Magic. Omdat er behoefte is aan elkweervoorziening in de Achterhoek zijn wij tot dit concept gekomen en zijn van mening dat dit een positieve aanvulling is voor de regio!

 

Monarch Magic bevat het grootste Insectarium van Europa!

Monarch Magic is een nieuw concept met een mengeling van diverse natuurbelevingen waar nog geen verzamelnaam voor bestaat. Wij noemen het een “Nature Discovery Dôme”. Het unieke aan het concept van Monarch Magic – waarvan wij een van de eersten zijn – is dat we de bezoeker kennis laten maken met geologie, natuur en dieren. Allemaal op een niet-traditionele wijze, maar in een vorm waarin natuur en de modernste technieken zullen  samensmelten. Door gebruik te maken van innovatieve (virtuele) technologieën zou de bezoeker een levensechte natuurbeleving krijgen met dieren vanuit hun eigen natuurlijke habitat.

De eventueel wel aanwezige dieren worden op zo’n natuurlijk mogelijke en diervriendelijke gehouden. Met inachtneming van de meest moderne aspecten van dierenwelzijn, zullen kleinere bijzondere diersoorten mooie verhalen over de natuur en natuurbescherming kunnen vertellen.

 

Status:

Inmiddels zijn in beginnende fase gesprekken gaande over het ontwikkelen van deze prachtige nieuwe beleving in de Achterhoek en hebben wij een principeverzoek ingediend bij de betrokken gemeente.

 


oktober 2023

 

PlanetOne

De voorgenomen ontwikkeling ligt in Lochem, goed bereikbaar vanaf de A1 en het openbaar vervoer. Op dit moment hebben wij twee mogelijk geschikte locaties in het vizier.

 

PlanetOne is een complete en bijzondere overdekte dagattractie, met aandacht voor de wereld en het heelal, maar heeft ook een belangrijke functie voor de gemeente Lochem en de Achterhoek.

 

PlanetOne is in Europa de eerste natuur- en dierbeleving zonder levende dieren!

Een experience waarin de bezoeker een reis maakt langs klein en groot leven op aarde, vanaf het ontstaan der aarde tot wat de toekomst wellicht kan brengen. Men komt oog in oog te staan met allerlei wonderlijke kleine levensvormen zoals plankton, microben en insecten. De overige dieren kan men ontmoeten door middel van Augmented- en Virtual Reality, projecties, filmbeelden, hologrammen mogelijk gecombineerd met 2D en/of 3D Naked Eye technieken.

De beleving wordt maximaal door alle zintuigen aan te spreken. Naast het zien zal de bezoeker ook horen, voelen, ruiken en zelfs proeven.

 

Status:

In samenwerking met diverse partijen zijn wij serieus in gesprek over de beoogde locaties.

 


oktober 2023

 

MicroMania

Dit concept hebben wij voorgelegd en besproken met een gemeente in Flevoland, welke enthousiast is over het plan, dit mogelijk in combinatie met andere actieve belevingen en uiteraard gericht op flora en fauna! Op dit moment wordt gezocht naar een geschikte locatie.

 

Klein leven Groots beleven

Een experience waarin de bezoeker een reis maakt langs klein en groot leven op aarde, Men komt oog in oog te staan met allerlei wonderlijke kleine levensvormen zoals plankton en microben tot en met insecten en kleine zoogdieren. MicroMania is – net als voorgaande projecten – een “Nature Discovery Dôme”. Met inachtneming van de meest moderne aspecten van dierenwelzijn, zullen kleinere bijzondere diersoorten mooie verhalen over de natuur en natuurbescherming kunnen vertellen. Door de opvallende mix van virtuele dierenontmoetingen, educatie en interactiviteit vormt MicroMania een compleet nieuwe categorie in Nederland.

 

Technieken die worden toegepast zijn o.a.: Augmented- en Virtual Reality, projecties, filmbeelden, hologrammen mogelijk gecombineerd met 2D en/of 3D Naked Eye technieken. De beleving wordt maximaal door alle zintuigen aan te spreken. Naast het zien zal de bezoeker ook horen, voelen, ruiken en zelfs proeven.

 

Status:

Dit concept is uitermate geschikt voor meerdere locaties in Nederland; momenteel kijken we naar mogelijkheden in de provincie Flevoland.

 


oktober 2023

 

 

Arusha Wildlife Dreamland

Arusha Wildlife Dreamland is een complete en bijzondere dagattractie (met overnachtingsmogelijkheden). De attractie richt zich op het gehele gezin, op families en gezelschappen, senioren en zorginstellingen, waarbij de seniorendoelgroep door de demografische ontwikkelingen in Nederland de komende jaren steeds belangrijker wordt.

 

Arusha Wildlife Dreamland is een Resort, bestaande uit ongeveer 230 lodges en 80 safaritenten.

De centrumvoorzieningen van Arusha Resort en de entree van de Zoo worden ondergebracht in Arusha Dôme. Het concept brengt de bezoekers in Afrika. Direct bij binnenkomst waant het publiek zich in Arusha (Tanzania). De sfeer doet denken aan de film ‘Out of Africa’. Vanaf het terras van het restaurant heeft het publiek zicht op de vlakte met giraffen, impala’s en zebra’s. De dagbezoekers kunnen een spannende route volgen waarbij men steeds oog in oog staat met Afrikaanse diersoorten. Er zullen een aantal eilanden ten behoeve van apen worden ontwikkeld waar de verblijfsrecreanten van de lodges een uniek zicht op hebben.

 

In de Dôme zullen onder andere een Butterfly World, Monkey World, een zwemparadijs, game- en bowlingfaciliteiten en verschillende eet-mogelijkheden – volledig in Afrikaanse Jungle-sferen – aanwezig zijn.

 

Status
Op dit moment zijn we nog op zoek naar een geschikte locatie.

 

Weet u een geschikte locatie voor dit prachtige concept? Laat het ons weten via marielle@zooconsultants.nl

 

oktober 2023

 

EnglishDutch