Team

Onze Consultants

Onze Partners vindt u onderaan deze pagina…

Peter Wolters

drs. Peter S.R. Wolters
CEO Development
Imagineering, concepting

peterwolters@zooconsultants.nl

Visie

De wereld transformeert in een razendsnel tempo, waarbij oude waarden en uitgangspunten verdwijnen en plaatsmaken voor nieuwe inzichten, taakstellingen en processen, geïnspireerd en geïnitieerd door goedopgeleide, ambitieuze, communicatief vaardige en internationaal georiënteerde junioren.

Voor Zoo’s in het algemeen betekent deze transitie een bijzondere uitdaging. Deze ‘ZooVolution’ zal tot gevolg hebben dat het ambassadeurschap voor natuur, maatschappelijk verantwoord denken en ondernemen, duurzaamheid, natuurbehoud en natuureducatie de essentie voor het bestaansrecht van Zoo’s zal worden en dat het bezoek aan een dierenpark door de veranderende samenstelling van bezoekers, zowel door junioren en senioren als een bijzondere experience wordt ervaren.

Imagineering gevoed door een brede inspiratie creëert innovaties voor bestaande en nieuw te ontwikkelen Zoo’s, onder andere gebaseerd op de filosofie ‘Survival of the Fittest’ van Darwin.

Strategie wordt gekenmerkt door locatiekeuze, de filosofie ‘Blue Ocean’ en het principe van ‘Het Butterfly Effect’, waarbij uiteindelijk de businesscase en ratio’s van doorslaggevende aard zullen zijn.

Zoo Consultants denkt in deze gedachtegang, geïnspireerd op jarenlange ervaring en het hebben van een specifieke visie een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan deze ‘ZooVolution’.

Sabine Boucherie

ing. S. Boucherie
Directeur Internationaal
Husbandry, natuurbeleving, natuureducatie

sabine@zooconsultants.nl

Over Sabine…

Mijn studie en hele werkzame leven stond en staat in het teken van natuur, dieren en alles wat hiermee te maken heeft. In het verleden heb ik gewerkt als manager van dierenparken, waar ik vooral verantwoordelijk was voor diercollecties, natuurbehoud, implementatie en gang van zaken binnen de diverse dierenparken.

Daarna ben ik voor mezelf begonnen in projecten op het gebied van natuurbeleving: Natuurlijk Doen Projecten.

Binnen Zoo Consultants ben ik onder andere verantwoordelijk voor relatiemanagement, ontwikkelen van nieuwe concepten, natuurbeleving, husbandry en diermanagement.

Naast deze werkzaamheden werk ik ook parttime als bedrijfsleider in een restaurant en ben ik bestuurslid bij twee natuurstichtingen.

Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn gezin en onze hond en ben uiteraard ook dan veel in de natuur te vinden.

Hans van Weerd

 

 

 

 

 

 

dr. ir. H. van Weerd
CEO Operationeel
Exploitaties

Over Hans…

Hans is bioloog met een wereldwijde carrière van meer dan 20 jaar in wetenschappelijk onderzoek en onderwijs, diercollectiebeheer, natuurbehoud, publieksbetrokkenheid en projectmanagement.

 

Hij heeft ruime ervaring in het werken in non-profit, soms emotioneel geladen omgeving die gevoelig kon zijn voor publiek ‘ongenoegen’ en kritiek. Dat vereiste een proactieve publieksbetrokkenheid en -voorlichting, transparante communicatie met belanghebbenden en partners. Hans heeft leiding gegeven aan grote teams van toegewijde professionals in een omgeving die gericht is op het tonen van en vertellen over de natuurlijke wereld en het verkrijgen van publieksbetrokkenheid bij het behoud ervan.

 

Hans is ervaren in het beheer van diercollecties in dierentuinen vanuit het oogpunt van de strategische doelstelling van de organisatie, kosteneffectiviteit, veiligheid van personeel en bezoekers, regelgeving, partnerschappen en duurzaamheid.

Mariëlle Oonk

M.F.J. Oonk
Directie Assistent
Directiesecretariaat, website, vormgeving

marielle@zooconsultants.nl

Over Mariëlle…

Sinds november 2016 ben ik werkzaam als secretaresse bij Zoo Consultants en vanaf het eerste moment zit ik hier helemaal op mijn plek; de mensen, het groen, de rust en ruimte geven mij alleen maar energie.

Het werk als secretaresse binnen deze organisatie is veelomvattend, leerzaam en verrassend, geen dag is hetzelfde en dat maakt dat ik altijd met frisse zin aan de slag ga.
Tot en met 2014 ben ik al jaren werkzaam geweest als (directie)secretaresse in een totaal andere branche. Hierna ben ik mij meer gaan richten op ontwikkeling op creatief gebied en studie. Toen ik de vacature bij dit bedrijf tegenkwam wist ik meteen dat het bij mij zou passen: natuur, dieren, creativiteit en werkervaring in één pakket en dat allemaal dicht bij huis.

Wat mij vooral aantrekt in mijn werk is de afwisseling van werkzaamheden en met name creatieve werkzaamheden als vormgeving, tekeningen, uitwerken van sfeerimpressies enzovoort. Ook de samenwerking met Peter en de rest van mijn collega’s is zeer prettig.

Als moeder van een heerlijke dochter breng ik in onze tijd samen graag tijd met haar door, het doen van gezelschapspellen is één van onze favoriete bezigheden. Als ik tijd voor mijzelf heb pak ik graag een spannend boek, of kijk een goede serie of film. Ook tijd doorbrengen met mijn vriend en vriendinnen vind ik uiteraard belangrijk.

Als creatieveling schilder ik graag (schilderijen) en ik houd van knutselen, doe-het-zelven, spullen “pimpen”; door van niets iets te maken geeft veel voldoening.

Chantal Koebrugge

 

 

 

 

 

 

C.V. Koebrugge
Communicatie & Content
MicroMania, diverse projecten

info@micromanialochem.nl

Over Chantal…

Mijn passie voor natuur en dieren rijkt verder dan alleen mijn hobby van onze dieren thuis. Het leuke van werken bij Zoo Consultants B.V. is, dat onze raakvlakken zich met elkaar hebben doorkruist.

Veelzijdig, praktisch, verbinder, observeerder, nieuwsgierig, imagineering, liefde voor mens en natuur: dat zijn een van de keywords die mij het beste omschrijven. Mijn inlevingsvermogen gebruik ik om verbinding te leggen. Als een kameleon verplaats ik mij tussen conceptontwikkelingsvraagstukken, naar de besluitvormingstafel, tot het uitgooien van de juiste lijntjes voor het organiseren en ontwikkelen van nieuwe projecten.

Mijn basis in de vrijetijdssector komt voort uit de studie Vrijetijdskunde aan de Internationale Hogeschool Breda. In 2004 ben ik afgestudeerd voor de specialisatie Imagineering. Tijdens de studieperiode heb ik de nominatieprijs ‘Het Gouden Konijn’ gewonnen voor het ontwikkelen van het beste concept. Pionieren doe ik graag in de vrijetijdssector, door het ontwerpen en organiseren van eventcases, het ontwikkelen en lanceren van nieuwe concepten. Vanaf 2009 ook nog eens zelfstandig ondernemer voor de ontwikkeling van event- en entertainmentconcepten. Elk nieuw terrein is uniek en beschouw ik als een organisme dat continu in beweging is. Dit krijgt betekenis door haar mensen en de interactie met de omgeving.

Mijn vrije tijd breng ik graag door op onze kleine boerderij in Enschede, waar ik met mijn vriend samenwoon en geniet van het buitenleven. Wij zijn allebei gek met dieren waardoor onze (nog net niet uit de hand gelopen) hobby bijna een heuse kinderboerderij is geworden. De verzorging van onze dieren, het maken van een buitenrit in het bos, een wandeling met een van onze ezels, maar ook tijd doorbrengen met mijn vrienden en familie, dat zijn voor mij de geluksmomenten.

Maarten Frankenhuis

 

 

 

 

 

 

Professor dr. M.Th. Frankenhuis
Veterinair
Management, animals, conservation

www.maartenfrankenhuis.nl

Maarten Th. Frankenhuis werd geboren in Enschede, Nederland op 9 juli 1942.

Na zijn middelbare schoolopleiding in Enschede studeerde hij dierenwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Van 1965 tot 1967 diende Frankenhuis twee jaar in de Koninklijke Nederlandse Leger als luitenant – pelotonscommandant in de gepantserde infanterie.

In 1974 rondde hij zijn proefschrift over interseksualiteit bij vogels af met de titel: Een poging om autofertilisatie bij de gedomesticeerde vogels te veroorzaken.

Van 1974 tot 1975 was hij algemeen dierenarts in Olst (provincie Overijssel) en van 1975 tot 1979 was Frankenhuis betrokken bij een onderzoeksproject naar cryptorchisme en mannelijke onvruchtbaarheid (Universiteit Utrecht).

Van 1979 tot 1984 was Frankenhuis stafdierenarts en onderzoeker in de Diergaarde Blijdorp, en van 1984 tot 1990 was hij hoogleraar in de pluimvee geneeskunde en pathologie (Universiteit Utrecht Universiteit) en onderzoekscoördinator Central Poultry Health Institute (Doorn ). Frankenhuis was de (co) auteur van meer dan 275 boeken, wetenschappelijke artikelen en andere publicaties.

Van 1990 tot 2003 was Frankenhuis algemeen directeur van Artis Amsterdam Zoo.

Na zijn pensionering is hij betrokken bij het schrijven van boeken, artikelen en columns, en geeft hij lezingen en andere presentaties, begeleidt hij ecotours in Zuid- en Oost-Afrika en Zuid- en Midden-Amerika, en al meer dan 10 jaar als adviseur van Zoo Consultants. In de voorgaande decennia was Frankenhuis lid van de raad van bestuur van verschillende (wetenschappelijke) verenigingen en stichtingen.

Tijn Greve

drs. M.G. Greve
Econoom
Bankzaken, financiering, haalbaarheidsonderzoek

www.proconde.nl

Ik ben al enige jaren met veel plezier als adviseur bij Zoo Consultants actief. Zoo Consultants heeft een grote expertise op het gebied van dierenparken in huis, waarmee een veelvoud aan innovatieve concepten wordt geïnitieerd en ontwikkeld. Als adviseur ben ik betrokken bij alle fasen van het ontwikkelingstraject: van planvorming tot realisatie. Mijn specifieke aandachtsgebied betreft de financiering van de (dieren-) parken en dômes die Zoo Consultants in zowel binnen- als buitenland ontwikkelt en realiseert.

Meer informatie is te vinden op mijn LinkedIn profiel.

Erik van Vliet

 

 

 

 

 

 

drs. E. van Vliet
Erik van Vliet Zoo Design
Zoo Design | Husbandry | Storytelling

De fascinatie voor de dierenwereld en de natuur is van alle tijden en van alle culturen. Mij heeft die fascinatie meer dan gemiddeld te pakken gehad.

Toen ik als dertienjarige gedurende de weekenden mocht helpen als verzorger in Dierenpark Wassenaar, ontstond het besef dat ik dierentuinontwerper wilde worden. Na mijn afstuderen aan de Universiteit van Amsterdam, met een combinatie van onderwerpen met biologie en landschapsarchitectuur als hoofdmoten, begon een moeilijke weg. Dierentuinen zaten in de jaren tachtig beslist nog niet te wachten op gespecialiseerde ontwerpers. De eerste kans kwam bij Beekse Bergen en daarna werd het steeds drukker. Dierentuinen veranderden razendsnel van verzameling naar beleving.

Na 28 jaar strekt mijn werkterrein zich vooral uit over dierentuinen in de Balkan en Rusland die momenteel een razendsnelle inhaalslag maken. Maar ook in bijvoorbeeld Israël, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Mexico zijn de resultaten van mijn werk te vinden in de vorm van nieuwe dierentuinen en herinrichting van bestaande dierentuinen. Soms strekt mijn bijdrage zich uit tot in de details van ontwerp en collectiekeus en soms is een eenmalige brainstormsessie dat waar de klant het meest bij gebaat is.

Veel voldoening gaven de afgelopen vijftien jaar de projecten in samenwerking met Zoo Consultants.  Het resultaat is altijd origineel en vaak op slimme manier een stuk goedkoper dan wat anderen te bieden hebben zonder concessies aan kwaliteit te doen. De dierentuinwereld dankt de snelle ontwikkeling voor een groot deel aan hechte samenwerking. Mijn bijdrage daaraan vond plaats in de vorm van verschillende functies bekleed binnen de European Association for Zoos and Aquaria.

Tenslotte zijn er twee romans van mij verschenen en twee boeken over conceptvorming en de toekomst van dierentuinen waaronder Zooing the World.

Hans Imanse

 

 

 

 

 

 

Hans Imanse
Blue Ocean Strategie

Kort samengevat: een creatieve andersomdenker. Inspirator met een passie voor VERWONDERING.

Specialisatie : retail vastgoed, leisure en natuur Op het raakvlak waar mensen samenkomen voor winkelen verblijf en vermaak. Ik bedenk creatieve omgevingen en concepten. Mijn grootste inspiratiebronnen zijn mensen en natuur.

 

Mijn motto:  Storytelling  is de basis van het verwonderen én verleiden. . . .!

 

Mijn focus ligt op het raakvlak waar vrije tijd, retail en leisure samenkomen.
*het bedenken en ontwerpen van nieuwe concepten en creatieve omgevingen
*het begeleiden van het complete interieurbouwproces
*het bedenken en ontwikkelen van marketingstrategieën en loyalty programma’s
* het verzorgen van diverse motivatie – en hospitalitytrainingen voor personeel en management
* het adviseren bij het opzetten van nieuwe labels, merken en formules
* het adviseren bij vastgoedtransacties in verblijf,  leisure en retail

 

Mijn missie en visie:
Mensen delen graag mooie momenten en delen hun ervaringen met gebeurtenissen in wonderlijke winkels met mooie spullen of herinneringen aan fijne momenten. Storytelling is het cement tussen mensen, omgevingen, producten en ervaringen. Het draagt bij en verbindt een gebeurtenis die je herinnert als positief en je wilt dit graag delen. Waarom kopen mensen wat ze kopen en waar. . . .
Het verhaal achter de winkel, het centrum, de attractie, of het product inspireert mensen en maakt hen enthousiast.
Ik wil graag die verhalen opzoeken en komen vertellen. het enthousiasme ontketenen. De verhalen liggen overal voor het oprapen. De kracht van het enthousiasme is sterker dan overtuigen. Oprecht enthousiasme overtuigt . . . . . . . !
Je hoeft geen publiek aan te trekken; dat komt vanzelf.

Onze Adviseurs

Goof Lukken

 

 

 

 

 

 

Goof Lukken, MBA
Docent Toeristisch en Recreatief Werkveld
Lecturer Leisure and Tourism

 

Breda University of applied sciences

Academy for Tourism

Senior lecturer Attractions. & Theme Parks Management

 

En eigenaar van Vrijetijdskennis.nl

 

Goof Lukken is een expert en docent op het gebied van activiteiten en themaparken, marketing, communicatie en trends in toerisme en vrije tijd. Ook is Goof Lukken ontwikkelaar van het internationale BUas Track Attracties & Theme Park Management.

 

Pretparkdeskundige, vrijetijdsdeskundige, dierentuindeskundige.

 

Specialiteiten: public relations, marketing, management, kennis van vrijetijdsmarkten, dierentuinen, themaparken, expert in vrije tijd, trendwatcher in vrije tijd, freelance journalist in vrije tijd.

Hans Dekker

 

 

 

 

 

 

Hans J. Dekker AA

Financieel strateeg

Hans heeft in het begin van zijn carrière gewerkt op accountantskantoren en daarna in het bedrijfsleven. In de beginperiode rondde hij zijn studie voor Accountant-Administratieconsulent af en kwam met dit diploma en praktijkervaring in het (avond)onderwijs terecht. Later gebruikte hij die ervaring als docent Strategisch management (STM) voor de AA-opleiding. Hij was vele jaren voorzitter van de vakcommissie van dit onderdeel van de AA-opleiding. Als eindredacteur – en auteur – was hij betrokken bij het studieboek STM in het MKB dat werd, en nog wordt, gebruikt in het HEAO-onderwijs.
De theorie en zijn praktijkervaring in de financiering van MKB-bedrijven combineerde hij, want hij werkte 25 jaar bij  Rabobank Nederland als adviseur van lokale banken die te maken kregen met grote, c.q. complexe bedrijfsfinancieringen. Een groot deel van de bankperiode was hij betrokken bij financieringen in de leisuresector. Zoo Consultants kent hem daarvan, en na zijn pensionering adviseert hij al vele jaren de directie van Zoo Consultants en via deze de gelieerde vennootschappen.

Alwin Dooijeweerd

 

 

 

 

 

 

mr. A.A. (Alwin) Dooijeweerd
Hogeman Dooijeweerd Advocaten

 

www.hd-advocaten.nl

 

Wij betrekken Alwin bij complexe juridische vraagstukken.

 

Advocaat, adviseur, vertrouwenspersoon, sparring-partner.

 

Duidelijk, klare taal en no-nonsense.

 

Ondernemingsrecht | arbeidsrecht | insolventierecht | strafrecht

Onze Partners

Bij het realiseren van projecten werken wij nauw samen met een aantal vaste partners.

 

 

 

TeamUp

TeamUp is een jong bedrijf en betrokken als partner van Zoo Consultants maar onze geschiedenis gaat veel verder terug. TeamUp is als partner vooral betrokken bij het ontwikkelen van de dômes waar Zoo Consultants mee bezig is. Vooral het realiseren zal hun taak hierbij zijn.

 

TeamUp is een bedrijf wat breed in de Leisure markt inzetbaar is, van vakantieresort tot dagattractie. TeamUp biedt de mogelijkheid om de realisatie van het Leisure product van A tot Z te begeleiden. Alle expertises onder één dak, dat is het grote voordeel van TeamUp! Korte lijnen en duidelijke afspraken, effectiviteit dat is waar het bij TeamUp om draait.

 

De klant is bij TeamUp onderdeel van het proces, samen met de klant en zijn/haar organisatie dragen zij zorg voor een succesvolle operatie.

 

www.teamup.nl

 

 

 

Sweco Nederland

Sweco (oorspronkelijk “Swedish Consultants”) is het grootste architecten- en ingenieursadviesbureau van Europa en biedt diensten aan op het gebied van ingenieursadvies, milieutechnologie en architectuur.

Hoewel tijden veranderen en de techniek razendsnel gaat, is de filosofie van Sweco nog steeds dezelfde. Zij zijn er van overtuigd dat men met elkaar tot de beste oplossingen kan komen. En daarmee echte verandering tot stand brengen. Verandering is voor hen de meest constante, noodzakelijke en inspirerende uitdaging die zij zich kunnen voorstellen.

 

www.sweco.nl

 

 

 

Koninklijke Ginkel Groep

Bij de Koninklijke Ginkel Groep staan ze voor duurzaam vergroenen en dat impliceert een nauwe band met de natuur.

Zij zijn zeer gedreven om goed voor de natuur te zorgen en zijn trots op de prachtige groene projecten en landschappen in ons land. Daarmee werkt de Koninklijke Ginkel Groep aan de kwaliteit van leven van onze medemensen en aan de instandhouding van flora en fauna op deze aarde.

 

www.ginkelgroep.nl

 

 

 

DST Het experience bureau

Specialist in brand experience, leisure, employee experience en young minds.

DST gelooft in de kracht van beleving; het creëren van betekenisvolle ervaringen die mensen in beweging brengen en waarmee je verhalen overbrengt op bezoekers.

 

“Experience doet wat met je. Als je een verhaal belééft, zul je het eerder begrijpen, beter onthouden, sneller accepteren en graag doorvertellen.

Dát is de kracht van beleving.”

 

www.dst.nl

 

 

 

Enversed Studios

Enversed Studios is een creatieve gamestudio voor bedrijven en organisaties. Met behulp van gametechnologie proberen zij de wereld slimmer, toegankelijker én vooral leuker te maken. De brede expertise wordt toegepast in alle denkbare vormen van interactieve media: van Virtual- en Augmented Reality tot interactieve installaties.

 

 

www.enversedstudios.com

 

 

 

RvB Groep

Door de praktische ervaring dat het team van RvB Engineering door de jaren heen heeft opgedaan, blijft ze bij opdrachtgever vaak ook na de ontwerpfase in beeld. De vertaling naar de praktijk is een stap die minstens zo belangrijk is als het ontwerp zelf. Door de juiste aanpak en de gemaakte afspraken met de opdrachtgevers heeft RvB Engineering al menigeen ontzorgd. De activiteiten die worden uitgevoerd binnen de discipline projectmanagement/directievoering zijn o.a. besteksvoorbereiding, bouwbegeleiding, projectmanagement en vergunningen.

Bij de grotere projecten en projecten waarbij meerdere disciplines betrokken zijn, is het raadzaam om een projectmanager in te schakelen. Deze manager zorgt voor de algehele coördinatie, de overall planning en onderhoudt het contact met de directievoerder.

 

www.rvbgroep.nl

 

 

 

Retailure by MAX

Exclusieve begeleiding voor winkel- en vrijetijdsformules zodat de expansie zich over heel Europa kan verspreiden.

De werkwijze kenmerkt zich door snel en adequaat te reageren. Detailhandel door MAX. Marcel Schuurman heeft in de loop der jaren een groot netwerk opgebouwd. Dit netwerk bestaat uit betrouwbare en gekwalificeerde partijen zoals vastgoedbeleggers, vastgoed- en pensioenfondsen, gemeenten, (inter) nationale retail- en vrijetijdsorganisaties, projectontwikkelaars en non-profitorganisaties.

 

www.retailure.com

 

 

 

Bidfood

Duurzaamheid bij Bidfood

Transparantie en duurzaamheid spelen een belangrijke rol in alles wat Bidfood onderneemt. Met de restaurants hebben wij een goede samenwerking en relatie met Bidfood en wij vinden het belangrijk samen te werken met partijen die duurzaam ondernemen.

 

www.bidfood.nl

EnglishDutch